ETHIMO

ETHIMO-utemöbler i världsklass med ursprung i den italienska myllan!

Italienska utemöbelvarumärket Ethimo uppstod som ett direkt behov av välkomnande, snygga och sköna sittmöbler för de vallfärdande besökarna till en av världens största pionodlingar som ägs av familjen Confidati, även stolta ägare av Ethimo! Familjen Confidati som anlade pionparken Moutan Botanical Centre, hade inte bara en passion för pioner, utan även en stark önskan om att skapa en vackrare utemiljö med  utemöbler av allra högsta kvalitet.

Ethimo hämtar sin inspiration ifrån de typiska färger och element som kännetecknar det italienska landskapet. och som omger företagets verksamma plats. Det azurblå havet, stränderna, olivlundarna och inte minst de egna vackra pionodlingarna. Design, komfort och allra högsta kvalitet i kombination med naturmaterial, miljö och håll- barhet står i fokus. Idag säljs möblerna i Ethimo’s showroom i Milano, Rom, Viterbo, Paris, Cannes, London och i Köln samt hos åteförsäljare över hela världen och syns i både privata trädgårdar och i offentlig miljö.

Ethimo drivs idag av familjen Confidati tillsammans med ledningsgrupp som har stor er- farenhet och kunskap av tillverkning och försäljning av utemöbler i premiumsegmentet, både inom privat och offentlig miljö som hotell, parker och uteserveringar. Kollektionen innehåller alla typer av utemöbler, med allt från sittgrupper, solsängar och utebelysning till parasoll, kuddar samt nu även möbler för sportarenor mm.

Möblerna tillverkas av högsta kvalitet med stor omsorg om detaljerna, i material som stål, aluminium, teak, vintage patinerad teak, marmor, lavasten, flätad konstrotting samt tillhörande textilier som tål utomhusbruk från Sunbrella. Ethimo’s sortiment står för värme och tidlös design, ett samtida uttryck som känns både innovativt och originellt men samtidigt familjärt. En väl sammansatt kollektion  av tidlösa utemöbler, som förverkligar drömmen om att kunna möblera snyggt och med personlig stil även utomhus. Sedan flera år tillbaka har Ethimo samarbetat med kända designer som Paola Navone, 
Patrick Norguet, Luca Nichetto, Chrisope Pillet, Ilaria Marelli, Marcello Ziliani, Studiopepe och Marc Sadler vilket resulterat i bla serien KNIT som fått mycket uppmärksamhet.

Ethimo har en miljövänlig profil, stora delar av produktionen sker i Italien utanför Rom där man även har sitt huvudkontor. Man använder sig endast av teak som odlats ekologiskt i Thailand och Indonesien, samt färger som inte är giftiga. Materialen är återvinningsbara.

För återförsäljare kontakta:

By Agus AB
www.byagus.se
Mail: info@byagus.se
Tel: 0706255071

Länkar

Ethimo Facebook Sverige

Läs mer på ethimo.com